تنهاییِ درون‌فردی، تجربه غریبی است. در این نوع از تنهایی، آنچه انسان را رنج می‌دهد نه فقدان رابطه با دیگری که نبود رابطه رضایت‌بخش با خود است. هر کدام از ما به انداره‌ای که خودمان را نمی‌شناسیم، به میزان چندپاره‌گی درونیمان و به میزان سرکوب یا طرد بخش‌هایی از وجودمان، از خودمان فاصله داریم و در درون خودمان تنهاییم. گویی با کسی همنشینیم که برخلاق تصورمان چندان او را نمی‌شناسیم و با او احساس نزدیکی نمی‌کنیم. و چه تنهاست آنکه با خود نیز توان همنشینی و نزدیکی ندارد‌ و در درون خود هم غربتِ بی‌خانمانی را تجربه می‌کند.

اشتراک گذاری

نوشتهٔ قبلی
نوشته‌ی بعدی
edit_square

آثار دیگر

روان‌کاوی به روایت مدرسهٔ دوباتن

دسته بندی: آثار | کتاب ها نویسنده: آلن دوباتن مترجم: محمود مقدسی ناشر: کرگدن سال انتشار: ۱۴۰۲ خرید کتاب: لینک اوللینک دوملینک سوملینک چهارمتقریباً همۀ ما، از وقتی که به…

کتاب «درآمدی جدید به روان‌شناسی اخلاق»

دسته بندی: آثار | کتاب ها نویسنده: والری تیبریاوس مترجم: محمود مقدسی ناشر: انتشارات آسمان خیال سال انتشار: ۱۴۰۱ خرید کتاب: لینک اوللینک دوملینک سوملینک چهارماخلاق از منظری دیگر از…

جغرافیای تنهایی

مقاله‌ای از دکتر محمود مقدسی درباره فلسفه تنهایی، برگرفته از وب‌سایت و مجله‌ی «نگاه آفتاب»   همه‌ی ما تجربه‌ی تنهایی را داشته‌ایم. گاه از آن گریخته‌ایم و گاه به آن…