درمورد کریستین بوبن (در پی درگذشتش)

برچسب‌ها:  تأملات

کریستین بوبن درگذشت. چندباری در این سال‌ها به رفتنش فکر کرده بودم؛ به اینکه آدمی با نگاه او به زندگی، چگونه با مرگ روبرو می‌شود و چگونه این دنیا را برای همیشه ترک می‌کند. کاش مصاحبه‌کننده‌ای پیدا می‌شد و این آخرین سوال را هم از او می‌پرسید.

بوبن در آثارش تو را به مهمانی حیرت، زیبایی، جنون، کودکی، عشق، تنهایی و خیال می‌برد. او با کلمه و تصویر عجین بود و حرف‌هایی می‌زد ‌که در اوج سادگی بی‌اندازه‌ عمیق بودند. معنویت بوبن، از جنس رویارویی با جهان و لمس اجزای آن بود. او در بن و بنیاد، زندگی را تراژیک می‌دید امّا همزمان، کار ادبیات و کلمه را جستجوی روزنی از نور در این تلخی می‌دانست.

او جهانِ خودش را در کنار این جهان و در داد و ستد با آن خلق کرده بود؛ جهانی روشن که پیش‌ترها ساکن و بعدها زائر گاه و بی‌گاهش بودم.

خداحافظ آقای بوبن، خداحافظ هم قبیله، خداحافظ دوستِ نادیده همیشه آشنا

اشتراک گذاری

نوشتهٔ قبلی
واقعیتی که ناامید‌کننده نیست
نوشته‌ی بعدی
جنبشِ اجتماعی به‌مثابه‌ی امری پویا و پیش‌‌بینی‌ناپذیر
list

آخرین مطالب

فیلم «Close»

نام فیلم: Close (نزدیک) (۲۰۲۲) فیلمی زیبا و عمیق از دوستی دو نوجوان. لئو و رمی سیزده ساله تعطیلات تابستانی طولانی را در صمیمیت معصومانه می‌گذرانند، اما در سال تحصیلی،…

فیلم «Dogville»

نام فیلم: Dogville فون‌تریه در این فیلم، رفتارهای تمامیت‌خواهانه‌ و منفعت‌طلبانه‌ی انسان را بی‌رحمانه کنکاش کرده و به تصویر می‌کشد. او به کاراکترهایش فرصت بی‌رحمی و قصاوت در حق دیگری…

فیلم «مُهر هفتم»

“مُهر هفتم” (The Seventh Seal)، اثری بی‌همتا از کارگردان معناگرای سوئدی، “اینگمار برگمان” است. فیلم در مورد یک شوالیه است که در کنار ساحلی به تنهایی مشغول بازی کردن شطرنج…

فیلم «کشتن مرغ مقلد»

نام فیلم: کشتن مرغ مقلد داستان: داستان در شهر کوچکی اتفاق می‎افتد، و از نگاه دختر یک وکیل سفیدپوست روایت می‌شود که دفاع از جوان سیاه‌پوستی را به عهده گرفته…

فیلم «Whiplash»

نام فیلم: Whiplash داستان: پسری در راه رسیدن به موفقیت در زمینه‌ی موسیقی (به‌عنوان یک درامر)، با استادی سخت‌گیر و خشن روبه‌رو می‌شود، که با فشار آوردن و ایجاد انگیزه‌ی…