«جهان انسان چندگانه است، همچنان که نگرش‌های او. آنچه چندگانه است به علّت فقدان قطعیت و سادگی، انسان را به هراس می‌افکند. انسان‌ها ترجیح می‌دهند که فراموش کنند چه امکانات و احتمالات بسیاری برای ایشان وجود دارد. انسان‌ها دوست دارند که به آن‌ها بگویند فقط دو جهان و دو راه وجود دارد. این نحوه از برخورد به خاطر قاطعیتی که در آن است التیام می‌دهد و همیشه یکی از این راه‌ها مبتذل و دیگری طریق استعلا است.»

از مقدمّه والتر کافمن بر کتاب «من و تو» نوشته مارتین بوبر، ترجمه ابوتراب سهراب و الهام عطاردی.

شاید یکی از سخت‌ترین کارها، همین پذیرش عدم قطعیت در سرشت جهان و انتخاب‌های انسانی است. اغلب ما برای گریز از این تنگنا تن به دروغ‌های سخت و فریب‌های بزرگی می دهیم و از همه توش و توانمان برای ساده‌سازی چیزها استفاده می کنیم. امّا هیچ‌چیز هیچ‌وقت این اندازه ساده، قطعی و مسلّم نیست. این تنها ما هستیم که ترجیح می‌دهیم چیزهایی را نبینیم و دیده‌هایی را انکار کنیم.

اشتراک گذاری

نوشتهٔ قبلی
دو گونه اضطراب
نوشته‌ی بعدی
edit_square

آثار دیگر

روان‌کاوی به روایت مدرسهٔ دوباتن

دسته بندی: آثار | کتاب ها نویسنده: آلن دوباتن مترجم: محمود مقدسی ناشر: کرگدن سال انتشار: ۱۴۰۲ خرید کتاب: لینک اوللینک دوملینک سوملینک چهارمتقریباً همۀ ما، از وقتی که به…

کتاب «درآمدی جدید به روان‌شناسی اخلاق»

دسته بندی: آثار | کتاب ها نویسنده: والری تیبریاوس مترجم: محمود مقدسی ناشر: انتشارات آسمان خیال سال انتشار: ۱۴۰۱ خرید کتاب: لینک اوللینک دوملینک سوملینک چهارماخلاق از منظری دیگر از…

جغرافیای تنهایی

مقاله‌ای از دکتر محمود مقدسی درباره فلسفه تنهایی، برگرفته از وب‌سایت و مجله‌ی «نگاه آفتاب»   همه‌ی ما تجربه‌ی تنهایی را داشته‌ایم. گاه از آن گریخته‌ایم و گاه به آن…