همه ما آدم‌ها به کلمه نیاز داریم؛ برای فکرکردن به احساساتمان و برای سخن گفتن از آن‌ها. امّا چه بسیار زمان‌هایی که بی‌کلمه مانده‌ایم و چیزی را مبهم و پیچیده، همچون کودکی میان زندگی و مرگ در درونمان حمل کرده‌ایم. آنکه چیزی می‌خواند یا به سخنی گوش می‌دهد، همزمان با جستجوی دانش، خبر و لذّت در جستجوی کلمه نیز هست؛ کلمه‌ای برای ترس، کلمه‌ای برای شادی، کلمه‌ای برای رنج، کلمه‌ای برای غم، کلمه‌ای برای اضطراب و … . و چه عمیق است دوستی‌کردن از طریق دادن کلمه به دیگری؛ شنیدن او، درنگ‌کردن، کلامی را به او بخشیدن و شاهد تولّد کودکی در سخن او بودن. این کودک، رنج باشد یا شادی، غم باشد یا ترس، اضطراب باشد یا عشق، محصول تلاشی انسانی است برای نجاتِ دیگری از زیر بار احساسات درهم‌تنیدهء بی‌واژه. و چه نیازمندیم ما آدم‌ها به چنین دوستی و بخششی.

اشتراک گذاری

نوشتهٔ قبلی
تنهایی معرفت‌شناسانه
نوشته‌ی بعدی
edit_square

آثار دیگر

روان‌کاوی به روایت مدرسهٔ دوباتن

دسته بندی: آثار | کتاب ها نویسنده: آلن دوباتن مترجم: محمود مقدسی ناشر: کرگدن سال انتشار: ۱۴۰۲ خرید کتاب: لینک اوللینک دوملینک سوملینک چهارمتقریباً همۀ ما، از وقتی که به…

کتاب «درآمدی جدید به روان‌شناسی اخلاق»

دسته بندی: آثار | کتاب ها نویسنده: والری تیبریاوس مترجم: محمود مقدسی ناشر: انتشارات آسمان خیال سال انتشار: ۱۴۰۱ خرید کتاب: لینک اوللینک دوملینک سوملینک چهارماخلاق از منظری دیگر از…

جغرافیای تنهایی

مقاله‌ای از دکتر محمود مقدسی درباره فلسفه تنهایی، برگرفته از وب‌سایت و مجله‌ی «نگاه آفتاب»   همه‌ی ما تجربه‌ی تنهایی را داشته‌ایم. گاه از آن گریخته‌ایم و گاه به آن…