پنگوئن

برچسب ها:  تأملات

 

بیایید رفتارِ این پنگوئن کوچک را انسان‌وار بفهمیم، یعنی احساساتِ انسانی به آن نسبت بدهیم. آن وقت، معنای این درنگ‌‌ها، به پس نگریستن‌ها و در نهایت تصمیم‌گرفتن و به آب زدن چه خواهد بود؟ اسم این صحنه را شاید بشود گذاشت: آینده در برابر گذشته، اشتیاق در برابر دلبستگی (یا وابستگی)، امید در برابر ترس یا شاید زندگی کردن در برابر زنده ماندن. هیچ‌کس نمی‌داند بعد از این چند ثانیه چه اتفاقی خواهد افتاد. این پنگوئن در دریا می‌ماند امّا از دلتنگی ملول می‌شود؟ در آب می‌ماند و گهگاه با لذّتی همراه با اندوه، خاطره آنکه مراقبش بوده را به یاد می‌آورد؟ دریا را رها می‌کند و به زندگی پیشینِ امن امّا بدون آبش بر می‌گردد یا در دریا می‌ماند و خوراک حیوانی بزرگ‌تر از خودش می‌شود؟ نمی‌دانیم. تنها یک چیز برای ما روشن است: او با آب و شناکردن سرشته شده است؛ هرقدر هم که زندگی امنی داشته و مراقبش مهربان بوده باشد.

اشتراک گذاری

نوشتهٔ قبلی
فیلم «A Beautiful Day In The Neighborhood»
نوشته‌ی بعدی
ضربه‌گیر یا محافظ؛ تأمّلی درباره مراقبت
edit_square

آثار دیگر

روان‌کاوی به روایت مدرسهٔ دوباتن

دسته بندی: آثار | کتاب ها نویسنده: آلن دوباتن مترجم: محمود مقدسی ناشر: کرگدن سال انتشار: ۱۴۰۲ خرید کتاب: لینک اوللینک دوملینک سوملینک چهارمتقریباً همۀ ما، از وقتی که به…

کتاب «درآمدی جدید به روان‌شناسی اخلاق»

دسته بندی: آثار | کتاب ها نویسنده: والری تیبریاوس مترجم: محمود مقدسی ناشر: انتشارات آسمان خیال سال انتشار: ۱۴۰۱ خرید کتاب: لینک اوللینک دوملینک سوملینک چهارماخلاق از منظری دیگر از…

جغرافیای تنهایی

مقاله‌ای از دکتر محمود مقدسی درباره فلسفه تنهایی، برگرفته از وب‌سایت و مجله‌ی «نگاه آفتاب»   همه‌ی ما تجربه‌ی تنهایی را داشته‌ایم. گاه از آن گریخته‌ایم و گاه به آن…