فرد روزمره و هجوم سیاست

برچسب ها:  اوضاع ایران سیاست
[ هجوم سیاست در زندگی روزمره‌ی ما غیر قابل اجتناب شده. ] آن‌چه در حال رخ دادن است، برای خیلی از ما قابل‌هضم نیست. خیابان‌های هرروزه تبدیل شده‌اند به عرصه‌ی خشونت و تیراندازی، آدم‌هایی با لباس‌های مشابه و هرروزه شده‌اند عامل سرکوب، نوجوانان و جوانانِ آشنا و غریبه شده‌اند زندانی، مجروح، کشته و فراری، زمان‌های عادی هر روز شده‌اند آبستنِ مرگ یا حادثه‌‌‌ای تازه، مدرسه‌ها دیگر امن نیستند، کودک بودن هم مصونیت‌آفرین نیست، ابزارهای ساده‌ی ارتباطی، بی‌هیچ اراده‌ای از جانبِ ما متوقف می‌شوند، کنترلمان را بر زندگی‌هایمان از دست داده‌ایم، جهانمان ناامن شده است، از افزایش خشونت و روزمره شدنِ برخوردهای امنیتی و نظامی می‌ترسیم و نمی‌دانیم آینده چه خواهد شد. ما برای هضمِ این همه‌ اتفاق و خشونت و ناامنی بزرگ نشده بودیم.

نسل ما هم در اعتراض بزرگ شده بود، اما آنچه این روزها تجربه می‌کنیم حتی با همان خاطرات اعتراض و سرکوب هم قابل‌فهم نیست. ما این روزها داریم تغییراتِ فکری و رفتاری شدیدی را تجربه می‌کنیم تا بفهمیم پیرامونمان چه می‌گذرد و چه باید کرد. ما پیش‌تر هم زندگی روزمره‌ی امنی نداشتیم، اما حالا داریم برای یک دوره‌ی طولانی از عادی نبودنِ همه چیز و نداشتن زندگی روزمره آماده می‌شویم. ما داریم سیاسی‌تر از همیشه می‌شویم و احساسات و افکاری در ما رشد می‌کند که پیش‌تر انتظارش را نداشتیم.

اشتراک گذاری

نوشتهٔ قبلی
واقعیت در حال تغییر (در پی وقایع سیاسی-اجتماعی سال ۱۴۰۱)
نوشته‌ی بعدی
پرسشگری رادیکال و جستجوی ابزارهای تازه
edit_square

آثار دیگر

روان‌کاوی به روایت مدرسهٔ دوباتن

دسته بندی: آثار | کتاب ها نویسنده: آلن دوباتن مترجم: محمود مقدسی ناشر: کرگدن سال انتشار: ۱۴۰۲ خرید کتاب: لینک اوللینک دوملینک سوملینک چهارمتقریباً همۀ ما، از وقتی که به…

کتاب «درآمدی جدید به روان‌شناسی اخلاق»

دسته بندی: آثار | کتاب ها نویسنده: والری تیبریاوس مترجم: محمود مقدسی ناشر: انتشارات آسمان خیال سال انتشار: ۱۴۰۱ خرید کتاب: لینک اوللینک دوملینک سوملینک چهارماخلاق از منظری دیگر از…

جغرافیای تنهایی

مقاله‌ای از دکتر محمود مقدسی درباره فلسفه تنهایی، برگرفته از وب‌سایت و مجله‌ی «نگاه آفتاب»   همه‌ی ما تجربه‌ی تنهایی را داشته‌ایم. گاه از آن گریخته‌ایم و گاه به آن…