شاید کارکرد اصلی روایت‌های ما از خوشبختی، ناکام کردنمان باشد.

تا به حال به سرشت متناقض این روایت‌ها و تصویرها فکر‌ کرده‌اید؟ اغلب ما  تصوری از خوشبختی داریم و گمان می‌کنیم این تصویر، راهنمایی ما به سوی شرایطی است که در آن احساس خوشبختی می‌کنیم و از خالی‌های درون و بیرونمان رنج نمی‌بریم. اما دقیق‌تر که می‌شویم می‌بینیم این تصویر کارکردی عکس دارد. این تصویر چنان روایتی را از خوشبختی پیش روی ما می‌گذارد که اساساً نرسیدنی است و در نتیجه نه به عنوان راهنمایی به سوی خوشبختی که به عنوان راهی برای ایجاد ناکامی و احساس نابسندگی مدام عمل می‌کند. این تصویر به ما نمی‌گوید چگونه خوشبخت باشیم، بلکه کمک‌مان می‌کند همیشه احساس ناکافی بودن و بدبختی کنیم. عجیب است، نه؟

اشتراک گذاری

نوشتهٔ قبلی
گفت: می‌گن نیچه نهیلیست بوده.
نوشته‌ی بعدی
مردان و پرسش از جنسیت
edit_square

آثار دیگر

روان‌کاوی به روایت مدرسهٔ دوباتن

دسته بندی: آثار | کتاب ها نویسنده: آلن دوباتن مترجم: محمود مقدسی ناشر: کرگدن سال انتشار: ۱۴۰۲ خرید کتاب: لینک اوللینک دوملینک سوملینک چهارمتقریباً همۀ ما، از وقتی که به…

کتاب «درآمدی جدید به روان‌شناسی اخلاق»

دسته بندی: آثار | کتاب ها نویسنده: والری تیبریاوس مترجم: محمود مقدسی ناشر: انتشارات آسمان خیال سال انتشار: ۱۴۰۱ خرید کتاب: لینک اوللینک دوملینک سوملینک چهارماخلاق از منظری دیگر از…

جغرافیای تنهایی

مقاله‌ای از دکتر محمود مقدسی درباره فلسفه تنهایی، برگرفته از وب‌سایت و مجله‌ی «نگاه آفتاب»   همه‌ی ما تجربه‌ی تنهایی را داشته‌ایم. گاه از آن گریخته‌ایم و گاه به آن…