کمک دیگری به رشد فهم ما

دوستی می‌گفت: خیلی چیزها را به وقتش نمی‌دانیم. تنها زمانی می‌فهمیم که هزینه‌های زیادی داده‌ایم و چندان فرصت و توانی هم برای استفاده از این دانش برایمان باقی نمانده است.

می‌گفت: چرا باید این همه عمر بگذرد تا این چیزها را یاد بگیریم؟ عمری دِگر بباید بعد از وفات ما را …

حرفش را می‌فهمم. ما آدم‌ها، خیلی چیزها را دیر و به بهای عمر می‌فهمیم (و البته چه خوب که می‌فهمیم و در همان زمان باقی مانده، بهره‌اش را می‌بریم). اما شاید همه‌ی چاره، طلبِ عمری دیگر برای استفاده از این دانش و تجربه‌ها نباشد. “دیگری” خیلی وقت‌ها همین‌جا است که به کمک ما می‌آید. دوست، معلم، رواندرمانگر و … کمک می‌کنند کمی زودتر و به‌موقع‌تر بعضی چیزها را بفهمیم. آن‌ها بیش از آن‌که دانشی به ما بدهند، با همراهی‌شان کمکمان می‌کنند که نترسیم و تجربه کنیم. بعد همین تجربه‌ها خیلی چیزها را به ما می‌آموزند؛ تجربه‌هایی که اگر خودمان بودیم و خودمان، شاید حتی هیچ‌وقت به سراغشان نمی‌رفتیم.

گاهی فکر می‌کنم یکی از مهمترین جست‌وجوهای ما انسان‌ها، همین جست‌وجو برای یافتن چنین دیگری‌هایی است.

اشتراک گذاری

نوشتهٔ قبلی
خستگی دینی
نوشته‌ی بعدی
مهربانِ مجبور
edit_square

آثار دیگر

روان‌کاوی به روایت مدرسهٔ دوباتن

دسته بندی: آثار | کتاب ها نویسنده: آلن دوباتن مترجم: محمود مقدسی ناشر: کرگدن سال انتشار: ۱۴۰۲ خرید کتاب: لینک اوللینک دوملینک سوملینک چهارمتقریباً همۀ ما، از وقتی که به…

کتاب «درآمدی جدید به روان‌شناسی اخلاق»

دسته بندی: آثار | کتاب ها نویسنده: والری تیبریاوس مترجم: محمود مقدسی ناشر: انتشارات آسمان خیال سال انتشار: ۱۴۰۱ خرید کتاب: لینک اوللینک دوملینک سوملینک چهارماخلاق از منظری دیگر از…

جغرافیای تنهایی

مقاله‌ای از دکتر محمود مقدسی درباره فلسفه تنهایی، برگرفته از وب‌سایت و مجله‌ی «نگاه آفتاب»   همه‌ی ما تجربه‌ی تنهایی را داشته‌ایم. گاه از آن گریخته‌ایم و گاه به آن…