می‌دانی بزرگسالی چه چیزی را به انسان می‌آموزد؟ اینکه هیچ‌چیز آنقدرها که دلمان می‌خواهد ساده نیست. کمی که فکر کنی می‌بینی تلاش برای ساده کردن چیزها تمنّای بازگشت به کودکی‌ست؛ روزگاری که همه‌چیز ساده بود و کامیابی و ناکامی با اتفاقاتی ساده، معمولی و قابل درک گره خورده بود. در کودکی همه آن سادگی از کجا می‌آمد؟ از بی‌خبری. در بزرگسالی امّا این همه پیچیدگی از کجا می‌آید؟ از هیچ‌کجا، این پیچیدگی سرشت زندگی‌ست. این ما هستیم که دیگر بی‌خبری را ترک کرده‌ایم. زندگی با همه پیچیدگی‌ها، با همه تنگناها و با همه تراژدی‌هایش همان‌گونه که بوده پیش روی ما ظاهر شده است و ما آرام آرام، توانِ بی‌خبری، توانِ خودفریبی و توان ندیدن را از دست داده‌ایم و از دست می‌دهیم. چه کسی بزرگسال‌تر است؟ آنکس که توان خودفریبی‌اش روز به روز کمتر و کمتر شده و از او بزرگسال‌تر کیست؟ آنکس که می‌تواند بی خودفریبی و بی تمنّای کودکی تاب بیاورد و زندگی کند.

اشتراک گذاری

نوشتهٔ قبلی
مردان و پرسش از جنسیت
نوشته‌ی بعدی
edit_square

آثار دیگر

روان‌کاوی به روایت مدرسهٔ دوباتن

دسته بندی: آثار | کتاب ها نویسنده: آلن دوباتن مترجم: محمود مقدسی ناشر: کرگدن سال انتشار: ۱۴۰۲ خرید کتاب: لینک اوللینک دوملینک سوملینک چهارمتقریباً همۀ ما، از وقتی که به…

کتاب «درآمدی جدید به روان‌شناسی اخلاق»

دسته بندی: آثار | کتاب ها نویسنده: والری تیبریاوس مترجم: محمود مقدسی ناشر: انتشارات آسمان خیال سال انتشار: ۱۴۰۱ خرید کتاب: لینک اوللینک دوملینک سوملینک چهارماخلاق از منظری دیگر از…

جغرافیای تنهایی

مقاله‌ای از دکتر محمود مقدسی درباره فلسفه تنهایی، برگرفته از وب‌سایت و مجله‌ی «نگاه آفتاب»   همه‌ی ما تجربه‌ی تنهایی را داشته‌ایم. گاه از آن گریخته‌ایم و گاه به آن…