احساسات ناخوشایند در تعامل با دیگران

برچسب ها:  تنهایی روان‌شناسی ناکامی

برای خیلی از ما، بیشتر دیدنِ آدم‌ها یعنی بالا آمدنِ احساساتی گنگ یا ناخوشایند؛ مثلاً حسادت، بی‌کفایتی، احساس خطر، حقارت، تنهایی، ناکامی و بازنده بودن.

اغلب ما زندگی‌مان را طوری سامان می‌دهیم که حتی‌الامکان از این احساسات دور بمانیم. یعنی حتی اگر نتوانسته‌ایم خودمان را بپذیریم یا از داشته‌هایمان مطمئن باشیم، لااقل در معرض دیگران قرار نگیریم و احساس حقارت، بی‌کفایتی یا حسادتمان فعال نشود یا نگران نشویم که به دلیل موفقیتمان، آسیبی از آن‌ها به ما برسد.

ما، اغلب ایام سال (اگر خودآزاری‌مان بگذارد) درها را می‌بندیم تا کمی آرام بگیریم. اما وقتی زمانِ تعامل بیشتر با دیگران می‌رسد، این درها ناخواسته باز می‌شوند و احساساتِ ناخوشایندی تا مد‌ت‌ها درگیرمان می‌کنند. دیدار آدم‌ها خوب است اگر بتوانیم احساساتی را که در ما ایجاد می‌کنند، هضم کنیم.

می‌پرسی چاره‌اش چیست؟ ندیدن؟ شاید. راه دیگر اما قدمی به عقب برداشتن است: شنیدنِ صدای آن احساسات و کار بر روی آن‌ها. آن حسادت چه چیزی درباره من می‌گوید؟ آن احساس حقارت؟ آن احساس خطر؟ این کار شاید درد این لحظه را تسکین ندهد اما جلوی آزار بالقوه در آینده را خواهد گرفت.

اشتراک گذاری

نوشتهٔ قبلی
زندگی در حیرت
نوشته‌ی بعدی
نیاز ما به هم‌زبان
edit_square

آثار دیگر

روان‌کاوی به روایت مدرسهٔ دوباتن

دسته بندی: آثار | کتاب ها نویسنده: آلن دوباتن مترجم: محمود مقدسی ناشر: کرگدن سال انتشار: ۱۴۰۲ خرید کتاب: لینک اوللینک دوملینک سوملینک چهارمتقریباً همۀ ما، از وقتی که به…

کتاب «درآمدی جدید به روان‌شناسی اخلاق»

دسته بندی: آثار | کتاب ها نویسنده: والری تیبریاوس مترجم: محمود مقدسی ناشر: انتشارات آسمان خیال سال انتشار: ۱۴۰۱ خرید کتاب: لینک اوللینک دوملینک سوملینک چهارماخلاق از منظری دیگر از…

جغرافیای تنهایی

مقاله‌ای از دکتر محمود مقدسی درباره فلسفه تنهایی، برگرفته از وب‌سایت و مجله‌ی «نگاه آفتاب»   همه‌ی ما تجربه‌ی تنهایی را داشته‌ایم. گاه از آن گریخته‌ایم و گاه به آن…