پرسشِ دوباره از کارِ روشنفکری در زمانه‌ی اعتراض

مردم را به اعتراض تشویق کردن، حرف‌های رادیکال زدن، خود را قهرمان، انقلابی، منتقد و بی‌پروا نشان دادن مخصوصاً این روزها کار دشواری نیست. اما سیاست صرفاً عرصه کنشگریِ بی‌محابا نیست.

بله، سکوت و بی‌قضاوت بودن و مشغول شدن به کنش‌های کاذب چاره‌ی کار نیست اما اعتراضِ بدون تفکر و بدونِ مسئولیت‌پذیری هم راه به جایی نمی‌برد.

این روزها لازم است دوباره بپرسیم “کارِ روشنفکری چیست؟”. ما نیازمند روایتی واقع‌بینانه و در عین حال اخلاقی (مسئولیت‌پذیرانه) از کنشِ اعتراضی هستیم.

شاید این حرف کمی نابه‌هنگام به نظر برسد اما فکر می‌کنم ما هنوز و همچنان عمیقاً به تفکر نیاز داریم. شاید لازم است کمتر حرف بزنیم اما پای همان‌ حرف‌هایی که می‌زنیم بایستیم. شاید لازم است وقتی همه اعتراض می‌کنند، کمی بیشتر به سرشت، معنا و کارکرد اعتراضمان فکر کنیم.

اشتراک گذاری

نوشتهٔ قبلی
نسل جوان ایران، و ساقه‌های تُرد و آوارِ سیاست
نوشته‌ی بعدی
گفت‌وگو با زبان غیر مشترک
edit_square

آثار دیگر

روان‌کاوی به روایت مدرسهٔ دوباتن

دسته بندی: آثار | کتاب ها نویسنده: آلن دوباتن مترجم: محمود مقدسی ناشر: کرگدن سال انتشار: ۱۴۰۲ خرید کتاب: لینک اوللینک دوملینک سوملینک چهارمتقریباً همۀ ما، از وقتی که به…

کتاب «درآمدی جدید به روان‌شناسی اخلاق»

دسته بندی: آثار | کتاب ها نویسنده: والری تیبریاوس مترجم: محمود مقدسی ناشر: انتشارات آسمان خیال سال انتشار: ۱۴۰۱ خرید کتاب: لینک اوللینک دوملینک سوملینک چهارماخلاق از منظری دیگر از…

جغرافیای تنهایی

مقاله‌ای از دکتر محمود مقدسی درباره فلسفه تنهایی، برگرفته از وب‌سایت و مجله‌ی «نگاه آفتاب»   همه‌ی ما تجربه‌ی تنهایی را داشته‌ایم. گاه از آن گریخته‌ایم و گاه به آن…