پرسشِ دوباره از کارِ روشنفکری در زمانه‌ی اعتراض

مردم را به اعتراض تشویق کردن، حرف‌های رادیکال زدن، خود را قهرمان، انقلابی، منتقد و بی‌پروا نشان دادن مخصوصاً این روزها کار دشواری نیست. اما سیاست صرفاً عرصه کنشگریِ بی‌محابا نیست.

بله، سکوت و بی‌قضاوت بودن و مشغول شدن به کنش‌های کاذب چاره‌ی کار نیست اما اعتراضِ بدون تفکر و بدونِ مسئولیت‌پذیری هم راه به جایی نمی‌برد.

این روزها لازم است دوباره بپرسیم “کارِ روشنفکری چیست؟”. ما نیازمند روایتی واقع‌بینانه و در عین حال اخلاقی (مسئولیت‌پذیرانه) از کنشِ اعتراضی هستیم.

شاید این حرف کمی نابه‌هنگام به نظر برسد اما فکر می‌کنم ما هنوز و همچنان عمیقاً به تفکر نیاز داریم. شاید لازم است کمتر حرف بزنیم اما پای همان‌ حرف‌هایی که می‌زنیم بایستیم. شاید لازم است وقتی همه اعتراض می‌کنند، کمی بیشتر به سرشت، معنا و کارکرد اعتراضمان فکر کنیم.

اشتراک گذاری

نوشتهٔ قبلی
نسل جوان ایران، و ساقه‌های تُرد و آوارِ سیاست
نوشته‌ی بعدی
گفت‌وگو با زبان غیر مشترک
list

آخرین مطالب

فیلم «Close»

نام فیلم: Close (نزدیک) (۲۰۲۲) فیلمی زیبا و عمیق از دوستی دو نوجوان. لئو و رمی سیزده ساله تعطیلات تابستانی طولانی را در صمیمیت معصومانه می‌گذرانند، اما در سال تحصیلی،…

فیلم «Dogville»

نام فیلم: Dogville فون‌تریه در این فیلم، رفتارهای تمامیت‌خواهانه‌ و منفعت‌طلبانه‌ی انسان را بی‌رحمانه کنکاش کرده و به تصویر می‌کشد. او به کاراکترهایش فرصت بی‌رحمی و قصاوت در حق دیگری…

فیلم «مُهر هفتم»

“مُهر هفتم” (The Seventh Seal)، اثری بی‌همتا از کارگردان معناگرای سوئدی، “اینگمار برگمان” است. فیلم در مورد یک شوالیه است که در کنار ساحلی به تنهایی مشغول بازی کردن شطرنج…

فیلم «کشتن مرغ مقلد»

نام فیلم: کشتن مرغ مقلد داستان: داستان در شهر کوچکی اتفاق می‎افتد، و از نگاه دختر یک وکیل سفیدپوست روایت می‌شود که دفاع از جوان سیاه‌پوستی را به عهده گرفته…

فیلم «Whiplash»

نام فیلم: Whiplash داستان: پسری در راه رسیدن به موفقیت در زمینه‌ی موسیقی (به‌عنوان یک درامر)، با استادی سخت‌گیر و خشن روبه‌رو می‌شود، که با فشار آوردن و ایجاد انگیزه‌ی…