خودت را درمانده نکن (درباره‌ی همدلی و درماندگی)

برچسب ها:  درماندگی

گفت: خودت را درمانده نکن. می‌دانم مشکل زیاد است، مسئله‌ها بزرگ و عمیق هستند، و تو هم دلت میخواهد کاش می‌توانستی همه این دردها و غم و غصه‌ها را از بین ببری‌. اما این میلِ تو دلیل نمی‌شود که توانش را هم داشته باشی. مسئله‌ها بزرگ و زیاد هستند، اما تو توان محدودی داری. مشکلِ ما آدم‌‌ها این است که دردی که می‌توانیم بکشیم و همدلی‌ای که می‌توانیم بکنیم، گاهی خیلی از توانمان بیشتر است. آن وقت، نتیجه‌اش می‌شود درماندگی؛ درماندگی ناشی از همدلی. حس می‌کنیم هیچ‌کاری از دستمان بر نمی‌آید و از خودمان بدمان می‌آید. حس می‌کنیم مقهور شده‌ایم و شکست خورده‌ایم. اما اگر بپذیریم که محدودیم و همان کاری را که می‌توانیم بکنیم، در طول زمان و در کنار هم، کارهای بزرگی انجام می‌دهیم. برای درمانده شدن علت و بهانه زیاد است، خودمان دیگر نباید خودمان را درمانده کنیم. سال‌ها زمان برد تا من این را بفهمم و بپذیرم.

اشتراک گذاری

نوشتهٔ قبلی
گوش سپردن به زنان
نوشته‌ی بعدی
بهار و سرخوشی‌های گاه غمناکش
edit_square

آثار دیگر

روان‌کاوی به روایت مدرسهٔ دوباتن

دسته بندی: آثار | کتاب ها نویسنده: آلن دوباتن مترجم: محمود مقدسی ناشر: کرگدن سال انتشار: ۱۴۰۲ خرید کتاب: لینک اوللینک دوملینک سوملینک چهارمتقریباً همۀ ما، از وقتی که به…

کتاب «درآمدی جدید به روان‌شناسی اخلاق»

دسته بندی: آثار | کتاب ها نویسنده: والری تیبریاوس مترجم: محمود مقدسی ناشر: انتشارات آسمان خیال سال انتشار: ۱۴۰۱ خرید کتاب: لینک اوللینک دوملینک سوملینک چهارماخلاق از منظری دیگر از…

جغرافیای تنهایی

مقاله‌ای از دکتر محمود مقدسی درباره فلسفه تنهایی، برگرفته از وب‌سایت و مجله‌ی «نگاه آفتاب»   همه‌ی ما تجربه‌ی تنهایی را داشته‌ایم. گاه از آن گریخته‌ایم و گاه به آن…