وقتی تا‌ب‌آوری روان‌شناختی در گرو عمل اجتماعی است

برچسب ها:  تاب‌آوری روان‌شناسی

تاب‌آوری همیشه با تغییر باورها، افزایش ظرفیت روانی، ساختنِ روابط بین‌فردیِ قابل‌اتکا یا کمک گرفتن از متخصصان سلامت روان اتفاق نمی‌افتد.

گاهی تاب‌آوری مستلزم عملِ بیرونی و پیوند اجتماعی در سطحی وسیع‌تر است. فردِ جدا یا درون‌نگر تنها تا حدی می‌تواند بقای روانی و سلامت روان خودش را تامین کند. او در دلِ اجتماع و در دل مناسبات سیاسی زندگی می‌کند و از حدی به بعد، تاب‌آوری او در گروِ عمل کردن و شهروند بودن است. او باید کاری بکند (به تناسب امکاناتش) تا فاعلیت داشته باشد و صرفاً پذیرنده و هضم‌کننده‌ی ناگزیرِ اتفاقات بیرونی نباشد.

این روزها و این اعتراضات گسترده به ما کمک می‌کنند تا دوباره به نسبت امر روان‌شناختی و امر اجتماعی فکر کنیم. این دو بی‌هم عقیم و بی‌ثمرند. هم تفاوت‌‌های روان‌شناختی فردفردِ شهروندان یک جامعه مهم و واقعی است و هم پیوند آن‌ها و شرایط عینیِ زندگی‌شان.

این بازاندیشی به ما کمک می‌کند هم در زمانه اعتراض دچارِ توده‌ای‌نگری نشویم و هم در تجربه‌های روزمره به دام نوعی روان‌شناسی‌گریِ ساده‌انگار نیفتیم.

اشتراک گذاری

نوشتهٔ قبلی
زندگی در میانه‌‎ی بحران
نوشته‌ی بعدی
در کشاکش امید و ناامیدی
edit_square

آثار دیگر

روان‌کاوی به روایت مدرسهٔ دوباتن

دسته بندی: آثار | کتاب ها نویسنده: آلن دوباتن مترجم: محمود مقدسی ناشر: کرگدن سال انتشار: ۱۴۰۲ خرید کتاب: لینک اوللینک دوملینک سوملینک چهارمتقریباً همۀ ما، از وقتی که به…

کتاب «درآمدی جدید به روان‌شناسی اخلاق»

دسته بندی: آثار | کتاب ها نویسنده: والری تیبریاوس مترجم: محمود مقدسی ناشر: انتشارات آسمان خیال سال انتشار: ۱۴۰۱ خرید کتاب: لینک اوللینک دوملینک سوملینک چهارماخلاق از منظری دیگر از…

جغرافیای تنهایی

مقاله‌ای از دکتر محمود مقدسی درباره فلسفه تنهایی، برگرفته از وب‌سایت و مجله‌ی «نگاه آفتاب»   همه‌ی ما تجربه‌ی تنهایی را داشته‌ایم. گاه از آن گریخته‌ایم و گاه به آن…