نیاز ما به هم‌زبان

فهم اینکه چه کسی هم‌زبان ما است، چندان دشوار نیست. خیلی وقت‌ها ناخودآگاه یا با چند نشانه‌ی ساده به آن پی می‌بریم.

اما توضیح دادنش گاه آن‌قدر دشوار می‌شود که ناممکن به نظر می‌رسد. چه چیزی هم‌زبانی را می‌سازد؟ چه چیزی باعث می‌شود احساس کنیم کسی حرف ما را می‌فهمد؟ چه نشانه‌هایی، احساسِ آشنایی را به ما می‌دهند؟

خیلی وقت‌ها نمی‌توانیم به این پرسش‌ها، پاسخ روشنی بدهیم. اما همیشه تقریباً از یک چیز مطمئنیم: “این‌که نیاز به یافتن هم‌زبان، نیازی اساسی است”. بی‌هم‌زبان، بی‌خانمان است، بی‌صدا است، قرار پیدا نمی‌کند و همیشه، جایی در درونش تنها باقی می‌ماند. جست‌وجوی هم‌زبان ما را به رابطه‌ها و محیط‌های گوناگون، به کتاب‌ها، به فیلم‌ها و به شهرها و کشورهای دیگر و … می‌کشاند؛ دست آخر هم آیا آرام بگیریم یا نه؟

و چه خوب که فضای مجازی، ما را در معرض هم‌ قرار داده و هرقدر دور و دیر، فرصت‌ هم‌زبانی را برایمان فراهم کرده است.

 

نام اثر: Friendship
نقاش: Eithne Roberts

اشتراک گذاری

نوشتهٔ قبلی
احساسات ناخوشایند در تعامل با دیگران
نوشته‌ی بعدی
اضطراب در وجود آدم پخش می‌شود
edit_square

آثار دیگر

روان‌کاوی به روایت مدرسهٔ دوباتن

دسته بندی: آثار | کتاب ها نویسنده: آلن دوباتن مترجم: محمود مقدسی ناشر: کرگدن سال انتشار: ۱۴۰۲ خرید کتاب: لینک اوللینک دوملینک سوملینک چهارمتقریباً همۀ ما، از وقتی که به…

کتاب «درآمدی جدید به روان‌شناسی اخلاق»

دسته بندی: آثار | کتاب ها نویسنده: والری تیبریاوس مترجم: محمود مقدسی ناشر: انتشارات آسمان خیال سال انتشار: ۱۴۰۱ خرید کتاب: لینک اوللینک دوملینک سوملینک چهارماخلاق از منظری دیگر از…

جغرافیای تنهایی

مقاله‌ای از دکتر محمود مقدسی درباره فلسفه تنهایی، برگرفته از وب‌سایت و مجله‌ی «نگاه آفتاب»   همه‌ی ما تجربه‌ی تنهایی را داشته‌ایم. گاه از آن گریخته‌ایم و گاه به آن…