نیاز ما به شنونده‌ی راز

خیلی وقت‌ها رازهای اصلی ما چیزهایی هستند که از آشکار شدنشان شرم داریم. مثلاً بسیاری از ما ضعف‌ها و کاستی‌هایمان، گذشته و خانواده‌مان‌، علایق و باورهایمان و احساسات و عواطفمان را راز می‌دانیم و نمی‌خواهیم کسی جز ما از آن‌ها باخبر باشد. در جامعه‌ای با ارزش‌های توده‌ای، تحمیلی و ساده‌انگاره، هر کدام از ما مجموعه‌ای از این راز های شرم‌آور را با خود حمل می‌کنیم.

هر کدام از ما به کس یا کسانی برای گفتن از این راز ها نیاز داریم. گاهی یک دوست چنین نقشی را برایمان پیدا می‌کند، گاهی معشوق، گاهی یک درمانگر و گاهی فردی ‌کاملاً غریبه که یک بار برای همیشه می‌شنود و می‌رود‌. هرچه هست، بخش زیادی از منابع روانی و حتی مالی ما آدم‌ها صرف پنهان کردن این رازهای شرم‌آور می‌شود و در میان گذاشتن‌شان مایه‌ی تسکین و رهایی خواهد بود.

اشتراک گذاری

نوشتهٔ قبلی
راز چیست؟
نوشته‌ی بعدی
مراقبت از حال جهان درون
edit_square

آثار دیگر

روان‌کاوی به روایت مدرسهٔ دوباتن

دسته بندی: آثار | کتاب ها نویسنده: آلن دوباتن مترجم: محمود مقدسی ناشر: کرگدن سال انتشار: ۱۴۰۲ خرید کتاب: لینک اوللینک دوملینک سوملینک چهارمتقریباً همۀ ما، از وقتی که به…

کتاب «درآمدی جدید به روان‌شناسی اخلاق»

دسته بندی: آثار | کتاب ها نویسنده: والری تیبریاوس مترجم: محمود مقدسی ناشر: انتشارات آسمان خیال سال انتشار: ۱۴۰۱ خرید کتاب: لینک اوللینک دوملینک سوملینک چهارماخلاق از منظری دیگر از…

جغرافیای تنهایی

مقاله‌ای از دکتر محمود مقدسی درباره فلسفه تنهایی، برگرفته از وب‌سایت و مجله‌ی «نگاه آفتاب»   همه‌ی ما تجربه‌ی تنهایی را داشته‌ایم. گاه از آن گریخته‌ایم و گاه به آن…