در سرگشتگیِ «مِیل» زیستن

آدم‌ها دقیقاً چرا کاری را می‌کنند؟ پرسشی از این بی‌جواب‌تر سراغ ندارم. سرشتِ میل آدمی را هیچ کسی حتی خودش نمی‌شناسد. هیچ کس نمی‌تواند از علّت بسیاری از رفتارهای ما سردربیاورد و این یکی از اصلی‌ترین سرگشتگی‌های ما آدم‌هاست. چیزی را می‌خواهیم و رها می‌کنیم، چیزی را نمی خواهیم و برایش می‌جنگیم، چیزی را بدست می‌آوریم و ارزشش برایمان از دست می‌رود و چیزی را توأمان می‌خواهیم و نمی‌خواهیم. بحرانِ اصلی هر آدمی در تمام زندگی اش بحرانِ میل است؛ اینکه امیالش چه هستند، از کجا می‌آیند، چرا این همه متعارض‌اند، از او چه می‌خواهند، چگونه ارضا می‌شوند و پس از ارضا یا ناکامیشان با او چه می‌کنند؟ شاید بتوان گفت انسان در سرگشتگیِ میل زیستن است.

اشتراک گذاری

نوشتهٔ قبلی
کتاب «دروغ‌هایی که به خود می‌گوییم»
نوشته‌ی بعدی
امرِ غریب و بازسازی واقعیت
edit_square

آثار دیگر

روان‌کاوی به روایت مدرسهٔ دوباتن

دسته بندی: آثار | کتاب ها نویسنده: آلن دوباتن مترجم: محمود مقدسی ناشر: کرگدن سال انتشار: ۱۴۰۲ خرید کتاب: لینک اوللینک دوملینک سوملینک چهارمتقریباً همۀ ما، از وقتی که به…

کتاب «درآمدی جدید به روان‌شناسی اخلاق»

دسته بندی: آثار | کتاب ها نویسنده: والری تیبریاوس مترجم: محمود مقدسی ناشر: انتشارات آسمان خیال سال انتشار: ۱۴۰۱ خرید کتاب: لینک اوللینک دوملینک سوملینک چهارماخلاق از منظری دیگر از…

جغرافیای تنهایی

مقاله‌ای از دکتر محمود مقدسی درباره فلسفه تنهایی، برگرفته از وب‌سایت و مجله‌ی «نگاه آفتاب»   همه‌ی ما تجربه‌ی تنهایی را داشته‌ایم. گاه از آن گریخته‌ایم و گاه به آن…