باید سپر انداخت و تنها در حد توان کاری کرد

برچسب ها:  اوضاع ایران مسائل اجتماعی

پیش‌تر مواجهه با شُرور انسانی (ظلم‌ها، جنایت‌ها و …) و غیرانسانی (زلزله، سیل، قحطی و …) برای ما آدم‌ها آسان‌تر بود. هم از شُرور کمتری باخبر می‌شدیم، هم آسیبِ کمتری در نتیجۀ این شُرور ایجاد می‌شد و هم این شُرور چندان از ما دور نبودند و ممکن بود بتوانیم تأثیر کم و بیش مستقیمی بر آن‌ها بگذاریم. این روزها اما چنین نیست. حجمِ شُروری که از آن‌ها باخبر می‌شویم بیش از توانِ ما است، آسیب‌ها بیش از تصور ما هستند و کاری هم که از ما بر می‌آید خیلی وقت‌ها ناچیز است.

در چنین شرایطی، تماشاچیانی می‌شویم که از دنیا انتظار انصاف و و خوبی داشتند، اما با خلافش روبه‌رو شده‌اند؛ تماشاچیانی که هم فروریختنِ ساختمان‌ها را می‌بینند و هم فروریختنِ باورها و انتظاراتشان را. از خودم می‌پرسم: در چنین جهانی چه‌گونه می‌توان تاب آورد؟ در چنین جهانی چه باید کرد؟

پاسخ‌های گوناگونی به ذهنم می‌رسد اما در بُنِ همه‌ی آن‌ها دو چیز مشترک است: یکی پذیرشِ محدودیتِ انسانی و دیگری دست کشیدن از تلاش برای فهمیدن و معنا پیدا کردن برای اتفاقات. فکر می‌کنم باید سپر انداخت و کارهای کوچک (هر کاری که از دستم بر می‌آید) کرد و انتظار نداشت.

اشتراک گذاری

نوشتهٔ قبلی
مرد بودن یعنی چه؟
نوشته‌ی بعدی
ما داریم حل می‌شویم …
edit_square

آثار دیگر

روان‌کاوی به روایت مدرسهٔ دوباتن

دسته بندی: آثار | کتاب ها نویسنده: آلن دوباتن مترجم: محمود مقدسی ناشر: کرگدن سال انتشار: ۱۴۰۲ خرید کتاب: لینک اوللینک دوملینک سوملینک چهارمتقریباً همۀ ما، از وقتی که به…

کتاب «درآمدی جدید به روان‌شناسی اخلاق»

دسته بندی: آثار | کتاب ها نویسنده: والری تیبریاوس مترجم: محمود مقدسی ناشر: انتشارات آسمان خیال سال انتشار: ۱۴۰۱ خرید کتاب: لینک اوللینک دوملینک سوملینک چهارماخلاق از منظری دیگر از…

جغرافیای تنهایی

مقاله‌ای از دکتر محمود مقدسی درباره فلسفه تنهایی، برگرفته از وب‌سایت و مجله‌ی «نگاه آفتاب»   همه‌ی ما تجربه‌ی تنهایی را داشته‌ایم. گاه از آن گریخته‌ایم و گاه به آن…