بازیابی زندگی روزمرّه در دل رمان‌های آخرالزّمانی

دوستی پرسید این روزها به کدام قسمت مسئله کرونا فکر می‌کنی؟ پرسش جالبی بود. فرض کرده بود که حتماً به این مسئله فکر می‌کنم و سؤالش این بود که این روزها کدام قسمتش توجّهم را بیشتر جلب می‌کند؟ پاسخ دادم: بازیابی زندگی روزمرّه. این روزها بیش از هرچیز به فرایندِ تدریجیِ بازیابی زندگی روزمرّه فکر می‌کنم؛ به اینکه چطور داریم تعاریفمان را عوض می‌کنیم تا چیزها را هرچند نه دیگر مثل قبل، امّا دوباره بازیابی و تجربه‌ کنیم؛ از مهمانی‌هایی گرفته که کوچک‌تر و محدودتر شده‌اند امّا برگزار می‌شوند تا مراسم ازدواج و ترحیم، تا حضور در محیطِ کار و خو کردن به تجربه‌های تازه و … . گویی در دلِ همه این‌ها پذیرفته‌ایم که واقعیت نه تصویر فیلم‌ها و رمان‌های آخرالزّمانی است و نه چیزی که همین چندماه قبل، به عنوان عادت و زندگی روزمرّه تجربه می‌کردیم. کم‌کم انگار سعی می‌کنیم زندگی روزمرّه را در دل رمان‌های آخرالزّمانی بازیابی می‌کنیم و این اصلاً چیز کمی نیست. این یک جهان‌بینی تازه است؛ جهان‌بینی‌ای منعطف‌تر و با ترس کمتر.

اشتراک گذاری

نوشتهٔ قبلی
تنها اگر باشیم، بیداری از پا درمان می‌آورد.
نوشته‌ی بعدی
باید همه روی آب بمانیم
list

آخرین مطالب

فیلم «Close»

نام فیلم: Close (نزدیک) (۲۰۲۲) فیلمی زیبا و عمیق از دوستی دو نوجوان. لئو و رمی سیزده ساله تعطیلات تابستانی طولانی را در صمیمیت معصومانه می‌گذرانند، اما در سال تحصیلی،…

فیلم «Dogville»

نام فیلم: Dogville فون‌تریه در این فیلم، رفتارهای تمامیت‌خواهانه‌ و منفعت‌طلبانه‌ی انسان را بی‌رحمانه کنکاش کرده و به تصویر می‌کشد. او به کاراکترهایش فرصت بی‌رحمی و قصاوت در حق دیگری…

فیلم «مُهر هفتم»

“مُهر هفتم” (The Seventh Seal)، اثری بی‌همتا از کارگردان معناگرای سوئدی، “اینگمار برگمان” است. فیلم در مورد یک شوالیه است که در کنار ساحلی به تنهایی مشغول بازی کردن شطرنج…

فیلم «کشتن مرغ مقلد»

نام فیلم: کشتن مرغ مقلد داستان: داستان در شهر کوچکی اتفاق می‎افتد، و از نگاه دختر یک وکیل سفیدپوست روایت می‌شود که دفاع از جوان سیاه‌پوستی را به عهده گرفته…

فیلم «Whiplash»

نام فیلم: Whiplash داستان: پسری در راه رسیدن به موفقیت در زمینه‌ی موسیقی (به‌عنوان یک درامر)، با استادی سخت‌گیر و خشن روبه‌رو می‌شود، که با فشار آوردن و ایجاد انگیزه‌ی…