واقعیتی که ناامید‌کننده نیست

برچسب ها:  اوضاع ایران خشم سیاست مسائل اجتماعی

تقریباً همه خشمگینیم؛ بعضی کمتر و بعضی بیشتر. بعضی از ما قاطعیم و بعضی تردید داریم. بعضی از ما عملگرا‌تریم و بعضی بیشتر اهل تأمل‌کردن‌ایم. بعضی کمتر می‌ترسیم و بعضی بیشتر. بعضی از ما چیزهای زیادی برای از دست دادن داریم و بعضی کمتر. بعضی از ما روانِ فرسوده‌تری داریم و بعضی سرِپاتریم. بعضی از ما کمتر آسیب دیده‌ایم و بعضی بیشتر. بعضی از ما تا یک جای مسیر را می‌آییم و بعضی آدمِ تا ته خط رفتن‌ایم. بعضی از ما بیشتر بر اساس تحلیل و فکر عمل می‌کنیم و بعضی هیجان را سازنده‌تر و اثرگذارتر می‌دانیم و … .

این فهرست را همین‌طور می‌شود ادامه داد. هرچه زمانِ بیشتری بر اعتراضات می‌گذرد، این تفاوت‌ها آشکار‌تر می‌شوند. واقعیت این است: خوب یا بد، بخواهیم یا نخواهیم، ما آدم‌ها با هم متفاوتیم و بودن در جامعه یعنی کنار آمدن با این تفاوت‌ها و در دلِ آن‌ها کاری کردن.

این یک فرایند طبیعی است. وقتی قرار است چیزی استقرار پیدا کند، باید مراحل رشدش را طی کند. یکی از این مراحل، صدا پیدا کردنِ همه و به هم رسیدنِ آدم‌های با سرعت‌های متفاوت است. هرچند ممکن است این فرایند ابتدا برای بعضی ناامیدکننده باشد، اما در نهایت امید از دل همین فرایند بیرون می‌آید چون با واقعیتِ جامعه سازگار‌تر است و تغییرات بلندمدت‌تری را می‌سازد.

اشتراک گذاری

نوشتهٔ قبلی
کسی غیر از خود ما قرار نیست پاسخ‌‌ها را بداند
نوشته‌ی بعدی
درمورد کریستین بوبن (در پی درگذشتش)
edit_square

آثار دیگر

روان‌کاوی به روایت مدرسهٔ دوباتن

دسته بندی: آثار | کتاب ها نویسنده: آلن دوباتن مترجم: محمود مقدسی ناشر: کرگدن سال انتشار: ۱۴۰۲ خرید کتاب: لینک اوللینک دوملینک سوملینک چهارمتقریباً همۀ ما، از وقتی که به…

کتاب «درآمدی جدید به روان‌شناسی اخلاق»

دسته بندی: آثار | کتاب ها نویسنده: والری تیبریاوس مترجم: محمود مقدسی ناشر: انتشارات آسمان خیال سال انتشار: ۱۴۰۱ خرید کتاب: لینک اوللینک دوملینک سوملینک چهارماخلاق از منظری دیگر از…

جغرافیای تنهایی

مقاله‌ای از دکتر محمود مقدسی درباره فلسفه تنهایی، برگرفته از وب‌سایت و مجله‌ی «نگاه آفتاب»   همه‌ی ما تجربه‌ی تنهایی را داشته‌ایم. گاه از آن گریخته‌ایم و گاه به آن…