ماندن یا رفتن

دکتر رِنانی می‌گوید بمانید، وطن خالی می‌شود و آسیب‌پذیر. می‌گوید همان‌طور که وقتی مادر یا پدرتان سرطان می‌گیرند، می‌مانید و نمی‌روید، وطن را هم همین‌طور ببینید و نروید. من، مانده‌ام اما نمی‌دانم چرا دیگری باید بماند؟ برای وطن؟ برای آینده؟ برای دیگران؟ آخر عشق به وطن و دیگران با کدام رنج و اندوه من برابری می‌کند؟ اصلاً عشق به وطن یعنی چه آقای دکتر؟ چه کسی معنایش را می‌فهمد؟ چطور می‌شود به کسی که در حال فرسوده شدن است، بگوییم بمان؟ چطور می‌شود وطن را با پدر و مادر مقایسه کرد؟ زمانه‌ی رسالت و دلبستگی‌های جمعی برای خیلی از ما به پایان رسیده است. امروز مسئله‌ی رفتن یا ماندن، برای خیلی از ما مسئله‌ی وطن و رسالت و آرمان نیست. مسئله‌ی همان پدر و مادر است، مسئله‌ی دل کندن و بی‌خانمان شدن است.

حرف‌هایتان را دوست داشتم، اما با همه دردمندی‌اش حتی در منی که مانده‌ام هم اثر نمی‌کند. نمی‌دانم چه باید گفت و آیا اصلاً می‌شود کسی را دعوت به ماندن کرد یا نه. اما دوست داشتم ساده‌تر و زمینی‌تر بگویید، طوری ‌که بفهمم ماندن، همه‌اش برای چیزهایی بیرون از من نیست‌.‌ کاش می‌گفتید ماندن، چه دردی از خود من را هم درمان می‌کند؟

اشتراک گذاری

نوشتهٔ قبلی
بگذار حالم بد باشد
نوشته‌ی بعدی
از پا افتادن تدریجی است
edit_square

آثار دیگر

روان‌کاوی به روایت مدرسهٔ دوباتن

دسته بندی: آثار | کتاب ها نویسنده: آلن دوباتن مترجم: محمود مقدسی ناشر: کرگدن سال انتشار: ۱۴۰۲ خرید کتاب: لینک اوللینک دوملینک سوملینک چهارمتقریباً همۀ ما، از وقتی که به…

کتاب «درآمدی جدید به روان‌شناسی اخلاق»

دسته بندی: آثار | کتاب ها نویسنده: والری تیبریاوس مترجم: محمود مقدسی ناشر: انتشارات آسمان خیال سال انتشار: ۱۴۰۱ خرید کتاب: لینک اوللینک دوملینک سوملینک چهارماخلاق از منظری دیگر از…

جغرافیای تنهایی

مقاله‌ای از دکتر محمود مقدسی درباره فلسفه تنهایی، برگرفته از وب‌سایت و مجله‌ی «نگاه آفتاب»   همه‌ی ما تجربه‌ی تنهایی را داشته‌ایم. گاه از آن گریخته‌ایم و گاه به آن…