ما داریم تغییر می‌کنیم (بازاندیشی در سیاست)

برچسب ها:  اوضاع ایران سیاست مسائل اجتماعی

ما تنها در حالِ اعتراض به رویه‌های غلط حکمرانی نیستیم. ما در حال بازاندیشی رابطه‌ی دولت-ملت و نسبت دین و سیاست هم هستیم. ما داریم ارزش‌ها و تعاریفمان را دوباره و در عمل ارزیابی می‌کنیم. ما داریم نوعی گفت‌وگوی ملی را تمرین می‌کنیم، داریم تکثر فرهنگی را بیش از پیش به رسمیت می‌شناسیم، داریم احترام بیشتر به اقلیت‌ها را تمرین می‌کنیم، داریم صداهای طرد شده را می‌شنویم و داریم در میانه‌ی تنشی شدید و طولانی به مردم دیگری تبدیل می‌شویم. ما داریم خودمان را بازتعریف می‌کنیم و از این طریق به تحول در امر سیاسی دامن می‌زنیم؛ چیزی شبیه یک نوزاییِ فکری و اجتماعی. ما داریم به شیوه خودمان، گام‌های جدیدی در مسیر مدرن شدن بر می‌داریم و ایران را با همه تکثرش به جایی زیستنی‌تر تبدیل می‌کنیم.

گاهی فکر می‌کنم توجه زیاد به سویه‌های سیاسی تحولات اخیر، چشم ما را بر سویه‌های عمیق فرهنگی آن می‌بندد. ما داریم رشد می‌کنیم و پا به جهان تازه‌ای می‌گذاریم که برخلاف نگاه بعضی از معترضین بازگشت به گذشته هم نیست. ما رویای گذشته را نمی‌بینیم. ما داریم “خود” آینده‌مان را می‌سازیم؛ خودی که ظرفیت‌های تازه‌ای پیدا کرده است و نیازی به واپس‌روی در هیچ شکلش ندارد.

اشتراک گذاری

نوشتهٔ قبلی
خودسانسوری و زیستنِ مدام با دروغ
نوشته‌ی بعدی
از سیاست گفتن با دغدغه‌ی زیاد و دانشِ کم
edit_square

آثار دیگر

روان‌کاوی به روایت مدرسهٔ دوباتن

دسته بندی: آثار | کتاب ها نویسنده: آلن دوباتن مترجم: محمود مقدسی ناشر: کرگدن سال انتشار: ۱۴۰۲ خرید کتاب: لینک اوللینک دوملینک سوملینک چهارمتقریباً همۀ ما، از وقتی که به…

کتاب «درآمدی جدید به روان‌شناسی اخلاق»

دسته بندی: آثار | کتاب ها نویسنده: والری تیبریاوس مترجم: محمود مقدسی ناشر: انتشارات آسمان خیال سال انتشار: ۱۴۰۱ خرید کتاب: لینک اوللینک دوملینک سوملینک چهارماخلاق از منظری دیگر از…

جغرافیای تنهایی

مقاله‌ای از دکتر محمود مقدسی درباره فلسفه تنهایی، برگرفته از وب‌سایت و مجله‌ی «نگاه آفتاب»   همه‌ی ما تجربه‌ی تنهایی را داشته‌ایم. گاه از آن گریخته‌ایم و گاه به آن…