نسل جوان ایران، و ساقه‌های تُرد و آوارِ سیاست

به نسل جوان ایران فکر می‌کنم.

به نوجوان بودن در این روزها فکر می‌کنم. به این‌که از درون پر از وحشت فروریختنی و آن‌گاه آن بیرون چیزی فرو می‌ریزد و به وحشت‌ات عینیت می‌بخشد.

به جوان بودن در این روزها فکر می‌کنم‌. به این‌که پر از ترسِ از پا درآمدنی و آن‌گاه ناگهان آدم‌هایی مثل تو زیر آوار می‌مانند و از پا در می‌آیند.

به تجربه‌ی آدم‌های جوانتر از خودم فکر می‌کنم در این روزها و به معنای نمادینِ این فروریختن در جهانشان.

من و هم سن و سال‌هایم داریم چهل ساله می‌شویم. چیزهایی ساخته‌ایم و چیزهایی را باخته‌ایم.  اما با خودم می‌گویم چه دشوار است هجده ساله بودن در این روزها، چه سخت است بیست و چندساله بودن و عاشق شدن و رویا داشتن. چه سخت است تُرد و آسیب‌پذیر بودن. به این فکر می‌کنم که چه می‌شود کرد برای آن‌ها که هنوز تازه دارند پا می‌گیرند اما زیر آوارِ بحران‌های عمیق سیاسی و اجتماعی مانده‌اند؟ آیا تنها چاره بستن چمدان‌هایشان و آماده کردنشان برای رفتن است؟ آیا آن‌ها در دل ناامیدی به راه‌حلی متفاوت از ما می‌رسند؟

اشتراک گذاری

نوشتهٔ قبلی
ضعف اراده – آکراسیا؛ چالشی معاصر درباره معنا
نوشته‌ی بعدی
پرسشِ دوباره از کارِ روشنفکری در زمانه‌ی اعتراض
edit_square

آثار دیگر

روان‌کاوی به روایت مدرسهٔ دوباتن

دسته بندی: آثار | کتاب ها نویسنده: آلن دوباتن مترجم: محمود مقدسی ناشر: کرگدن سال انتشار: ۱۴۰۲ خرید کتاب: لینک اوللینک دوملینک سوملینک چهارمتقریباً همۀ ما، از وقتی که به…

کتاب «درآمدی جدید به روان‌شناسی اخلاق»

دسته بندی: آثار | کتاب ها نویسنده: والری تیبریاوس مترجم: محمود مقدسی ناشر: انتشارات آسمان خیال سال انتشار: ۱۴۰۱ خرید کتاب: لینک اوللینک دوملینک سوملینک چهارماخلاق از منظری دیگر از…

جغرافیای تنهایی

مقاله‌ای از دکتر محمود مقدسی درباره فلسفه تنهایی، برگرفته از وب‌سایت و مجله‌ی «نگاه آفتاب»   همه‌ی ما تجربه‌ی تنهایی را داشته‌ایم. گاه از آن گریخته‌ایم و گاه به آن…