آنچه در روان آدم هضم می‌شود، چه خوشی و چه ناخوشی و چه کامیابی و چه رنج، کار چندانی با او نمی‌کند. آنچه می‌ماند و هضم‌ نمی‌شود، همان است که آدم را از پا در می‌آورد: شکست فهمیده نشده، خطایی که نمی‌توانیم انجام دادنش را بپذیریم، خوشی غیرقابل گفتگو با دیگری، اضطراب گنگ و معلق در هوا، ترس ناشناخته، زیان خودساخته، طرد شدنِ بی‌توضیح و … . گاهی اوقات فکر می‌کنم آدمی برای خوشبختی، بیش از هرچیز به توان هضم کردن تجربه‌ها و اتفاقات نیاز دارد. تجربه‌های معنادار نشده و بارهای باقی‌مانده بر دوش روان، گاه سایه‌هایی دارند به وسعت یک عمر و هر تجربه‌ای را تیره و تار می‌کنند.

اشتراک گذاری

نوشتهٔ قبلی
باید همه روی آب بمانیم
نوشته‌ی بعدی
مگر می‌شود حرف مرد یکی باشد و از هم نپاشد؟
edit_square

آثار دیگر

روان‌کاوی به روایت مدرسهٔ دوباتن

دسته بندی: آثار | کتاب ها نویسنده: آلن دوباتن مترجم: محمود مقدسی ناشر: کرگدن سال انتشار: ۱۴۰۲ خرید کتاب: لینک اوللینک دوملینک سوملینک چهارمتقریباً همۀ ما، از وقتی که به…

کتاب «درآمدی جدید به روان‌شناسی اخلاق»

دسته بندی: آثار | کتاب ها نویسنده: والری تیبریاوس مترجم: محمود مقدسی ناشر: انتشارات آسمان خیال سال انتشار: ۱۴۰۱ خرید کتاب: لینک اوللینک دوملینک سوملینک چهارماخلاق از منظری دیگر از…

جغرافیای تنهایی

مقاله‌ای از دکتر محمود مقدسی درباره فلسفه تنهایی، برگرفته از وب‌سایت و مجله‌ی «نگاه آفتاب»   همه‌ی ما تجربه‌ی تنهایی را داشته‌ایم. گاه از آن گریخته‌ایم و گاه به آن…