معشوق جدای از من است

برچسب ها:  عشق

هرچند بدیهی به نظر می‌رسد اما بسیاری از ما مقاومت عجیبی در پذیرش این حقیقت داریم که معشوق، همسر یا شریکمان، کسی غیر از ما است. او انسان متفاوتی است با خانواده‌ای متفاوت، گذشته‌ای متفاوت، حساسیت‌ها و آسیب‌پذیری‌های متفاوت، خواسته‌های متفاوت، جهان د‌رونی متفاوت و (اغلب) جنسیتی متفاوت.

این‌که او را بی‌اندازه دوست داریم و با او احساس یکی بودن می‌کنیم یا این‌که با او یک “ما”ی عاشقانه یا خانوادگی ساخته‌ایم، مرزهای میان ما را بر نمی‌دارد و ما را در یکدیگر حل نمی‌کند. تنها خودشیفتگی و توهم است که چنین قدرتی دارد. بقای عاطفیِ رابطه در گروِ این است که او “دیگری” بماند؛ دیگری‌ای نزدیک اما متفاوت که می‌خواهد با من باشد و من می‌خواهم با او بمانم؛ دیگری‌ِ متفاوتی که جهان درونیِ خودش را دارد و برای برآوردن نیازهای من ساخته نشده است.

این‌جا آغاز تلاشی مدام برای حفظ رابطه در عینِ دیگربودگی است؛ کار دشواری که شدنی است و تصادف یا اتفاق نیست. البته با هر دیگری‌ای نمی‌توان ساخت و اساساً ممکن است در انتخاب یکدیگر اشتباه کرده باشیم‌. اما این حقیقتی است که تنها پس از تلاشی پیگیرانه به آن می‌رسیم و نه با ناکامی در حل شدن در یکدیگر.

اشتراک گذاری

نوشتهٔ قبلی
اضطراب در وجود آدم پخش می‌شود
نوشته‌ی بعدی
ارتباط فلسفه‌ورزی و روان‌درمانی
edit_square

آثار دیگر

روان‌کاوی به روایت مدرسهٔ دوباتن

دسته بندی: آثار | کتاب ها نویسنده: آلن دوباتن مترجم: محمود مقدسی ناشر: کرگدن سال انتشار: ۱۴۰۲ خرید کتاب: لینک اوللینک دوملینک سوملینک چهارمتقریباً همۀ ما، از وقتی که به…

کتاب «درآمدی جدید به روان‌شناسی اخلاق»

دسته بندی: آثار | کتاب ها نویسنده: والری تیبریاوس مترجم: محمود مقدسی ناشر: انتشارات آسمان خیال سال انتشار: ۱۴۰۱ خرید کتاب: لینک اوللینک دوملینک سوملینک چهارماخلاق از منظری دیگر از…

جغرافیای تنهایی

مقاله‌ای از دکتر محمود مقدسی درباره فلسفه تنهایی، برگرفته از وب‌سایت و مجله‌ی «نگاه آفتاب»   همه‌ی ما تجربه‌ی تنهایی را داشته‌ایم. گاه از آن گریخته‌ایم و گاه به آن…