علم، امید، جهل

برچسب ها:  امید علم محمود مقدسی

آیا پیشرفتِ علم جایی برای امید باقی می‌گذارد؟

در جهان ما امید نیازمند نوعی عدم قطعیت یا جهل است(۱)؛ اگر مطمئن باشیم آن‌چه را می‌خواهیم به دست نخواهیم آورد(۲)، امید چه معنایی دارد؟ اگر مطمئن باشیم آن را به دست خواهیم آورد باز هم جایی برای امید باقی نمی‌ماند. این وضع امید در جهان امروز است. اما در نگاه دینی گویا ماجرا شکل دیگری دارد. در آن‌جا میان یقین و رجاء رابطه‌ی مستقیمی وجود دارد که هرچه مرتبه‌ی یقین بالاتر باشد، رجاء نیز شدت می‌یابد. این تعارض را نباید یک تعارض ساده دانست که با یک تصمیم یا تغییر در تعریف واژگان قابل حل باشد…

 


 

این مقاله توسط دکتر کیوان الستی و دکتر محمود مقدسی نوشته شده است. متن کامل مقاله را می‌توانید در سایت راسخون بخوانید.

اشتراک گذاری

نوشتهٔ قبلی
واپس‌روی روانی در پی فشارهای زندگی
نوشته‌ی بعدی
جغرافیای تنهایی
edit_square

آثار دیگر

روان‌کاوی به روایت مدرسهٔ دوباتن

دسته بندی: آثار | کتاب ها نویسنده: آلن دوباتن مترجم: محمود مقدسی ناشر: کرگدن سال انتشار: ۱۴۰۲ خرید کتاب: لینک اوللینک دوملینک سوملینک چهارمتقریباً همۀ ما، از وقتی که به…

کتاب «درآمدی جدید به روان‌شناسی اخلاق»

دسته بندی: آثار | کتاب ها نویسنده: والری تیبریاوس مترجم: محمود مقدسی ناشر: انتشارات آسمان خیال سال انتشار: ۱۴۰۱ خرید کتاب: لینک اوللینک دوملینک سوملینک چهارماخلاق از منظری دیگر از…

جغرافیای تنهایی

مقاله‌ای از دکتر محمود مقدسی درباره فلسفه تنهایی، برگرفته از وب‌سایت و مجله‌ی «نگاه آفتاب»   همه‌ی ما تجربه‌ی تنهایی را داشته‌ایم. گاه از آن گریخته‌ایم و گاه به آن…