روایتِ گونه‌ای تنهایی عمیق

هر آدمی متنی است پر از معانی آشکار و پنهان. متن درون هر آدمی خوانندگانی دارد، اصلی‌ترینش خود او. با این همه، خود او همیشه بهترین مفسر این متن پیچیده و تودرتو نیست. آدمی گاه چنان مضطرب و غمگین است که در کوچه پس‌کوچه های درونش گم می‌شود و از پس فهم نشانه‌ها و معانی تجربه‌های خود بر نمی‌آید. در این حالت، دیگریِ آشنا مفسر تجربه‌های او می‌شود؛ دیگری‌ای که پیشتر همنشین متن درونش بوده و سر از معانیِ احساسات، رفتارها و هیجانات او در می‌آورد. در این احوال، او با تفسیر تجربه فرد، از اضطرابش می‌کاهد، راه را بر خودسرزنش‌گری‌های ویرانگرش می‌بندد و معنای خشم و ترسش را برای او آشکار می‌کند. دیگری در چنین حالتی، واسطه آشنایی ما با خود ماست و بی‌حضورش نه تنها با جهان که با درون خودمان هم غریبه می‌شویم.

یکی از عمیق‌ترین اقسام تنهایی، همین تنهایی در فهم متن درون خود است‌.

اشتراک گذاری

نوشتهٔ قبلی
موهبتِ بزرگسالی
نوشته‌ی بعدی
دیدن لباس جدید پادشاه
edit_square

آثار دیگر

روان‌کاوی به روایت مدرسهٔ دوباتن

دسته بندی: آثار | کتاب ها نویسنده: آلن دوباتن مترجم: محمود مقدسی ناشر: کرگدن سال انتشار: ۱۴۰۲ خرید کتاب: لینک اوللینک دوملینک سوملینک چهارمتقریباً همۀ ما، از وقتی که به…

کتاب «درآمدی جدید به روان‌شناسی اخلاق»

دسته بندی: آثار | کتاب ها نویسنده: والری تیبریاوس مترجم: محمود مقدسی ناشر: انتشارات آسمان خیال سال انتشار: ۱۴۰۱ خرید کتاب: لینک اوللینک دوملینک سوملینک چهارماخلاق از منظری دیگر از…

جغرافیای تنهایی

مقاله‌ای از دکتر محمود مقدسی درباره فلسفه تنهایی، برگرفته از وب‌سایت و مجله‌ی «نگاه آفتاب»   همه‌ی ما تجربه‌ی تنهایی را داشته‌ایم. گاه از آن گریخته‌ایم و گاه به آن…