سوگواری در قرنطینه

سوگوار شدن در این ایّام تجربه عجیبی است. این روزها، چه عزیزمان را بر اثر ابتلا به ویروس کرونا از دست داده باشیم و چه به هر دلیل دیگری، فرصتِ سوگواری به رسم آشنای همیشگی را نداریم. در شرایط معمول، مراسم‌هایی برگزار می‌کنیم، بسیاری برای تسلّی دادن حضور پیدا می‌کنند، دوستان و آشنایانمان تا مدّت‌ها ما را تنها نمی‌گذارند و با نشان دادن اندوه و همدلیشان مایه دلگرمی‌مان می‌شوند. امّا این روزها، به تبع ضرورت فاصله‌گذاری اجتماعی، این امکان‌ از همه ما دریغ شده است. در این شرایط، چگونه می‌توان راهی برای سوگواری پیدا کرد و از دیگران برای تجربه این فقدان یاری گرفت؟ دو نوشته زیر از یادداشت های خوبی هستند که این روزها در مورد تجربه سوگواری در شرایطِ کنونی خوانده‌ام. اوّلی نوشته‌ای است از خانم دکتر عقیله موسوی (رواندرمانگر) که با نگاهی روانشناسانه توصیه‌هایی را برای فرد سوگوار مطرح می کنند. دومی نوشته ای است از خانم رضوان سرمد که متأسفانه در اسفند ماه پدرشان را در اثر ابتلا به ویروس کرونا از دست داده‌اند. نوشته خانم سرمد حاوی توصیه‌هایی به اطرافیان فرد سوگوار است تا بتوانند به نحوی در این شرایط مایه تسلای او را فراهم کنند.

اشتراک گذاری

نوشتهٔ قبلی
امرِ غریب و بازسازی واقعیت
نوشته‌ی بعدی
این مرگ‌آگاهیِ عجیب
edit_square

آثار دیگر

روان‌کاوی به روایت مدرسهٔ دوباتن

دسته بندی: آثار | کتاب ها نویسنده: آلن دوباتن مترجم: محمود مقدسی ناشر: کرگدن سال انتشار: ۱۴۰۲ خرید کتاب: لینک اوللینک دوملینک سوملینک چهارمتقریباً همۀ ما، از وقتی که به…

کتاب «درآمدی جدید به روان‌شناسی اخلاق»

دسته بندی: آثار | کتاب ها نویسنده: والری تیبریاوس مترجم: محمود مقدسی ناشر: انتشارات آسمان خیال سال انتشار: ۱۴۰۱ خرید کتاب: لینک اوللینک دوملینک سوملینک چهارماخلاق از منظری دیگر از…

جغرافیای تنهایی

مقاله‌ای از دکتر محمود مقدسی درباره فلسفه تنهایی، برگرفته از وب‌سایت و مجله‌ی «نگاه آفتاب»   همه‌ی ما تجربه‌ی تنهایی را داشته‌ایم. گاه از آن گریخته‌ایم و گاه به آن…