این را من سر همه کلاس‌هایم تجربه کرده‌ام، اینکه وقتی شاگردانت را به تمام‌ معنا انسان و با همه وجوه انسانی‌شان ببینی بیش از هر زمان دیگری با تو و کلاس همراه می‌شوند.

این محدود به کلاس‌ها هم نیست. هر کجا بخواهیم بخشی از بودن دیگران را از قلم بیندازیم، مثلا نیازها یا احساسات یا ضعف‌ها یا قوت‌هایشان را نادیده بگیریم، آگاهانه یا ناآگاهانه و خواسته یا ناخواسته در برابر این سانسور و قلم‌گیری مقاومت می‌کنند. آن‌وقت همه خودشان را به تو عرضه نمی‌کنند، در فاصله از تو می‌ایستند و خیلی وقت‌ها در برابر خواسته‌هایت از آن‌ها مقاومت می‌کنند.

بدانیم یا نه و بخواهیم یا نه، خود واقعی هر کدام از ما برایمان از هر چیز دیگری مهم‌تر است. هر کس بخواهد همه یا بخشی از آن را نادیده بگیرد، مقاومتی فعالانه یا منفعلانه را در ما دامن می‌زند. ما به کسانی نزدیک‌تر می‌شویم که ترس یا شرم یا ناتوانی روبرو شدن با ما به مثابه یک انسان واقعی را نداشته باشند.

اشتراک گذاری

نوشتهٔ قبلی
می‌دانی ترس کدام از دست‌دادن سخت‌تر است؟
نوشته‌ی بعدی
توهّم شناخت محبوب
edit_square

آثار دیگر

روان‌کاوی به روایت مدرسهٔ دوباتن

دسته بندی: آثار | کتاب ها نویسنده: آلن دوباتن مترجم: محمود مقدسی ناشر: کرگدن سال انتشار: ۱۴۰۲ خرید کتاب: لینک اوللینک دوملینک سوملینک چهارمتقریباً همۀ ما، از وقتی که به…

کتاب «درآمدی جدید به روان‌شناسی اخلاق»

دسته بندی: آثار | کتاب ها نویسنده: والری تیبریاوس مترجم: محمود مقدسی ناشر: انتشارات آسمان خیال سال انتشار: ۱۴۰۱ خرید کتاب: لینک اوللینک دوملینک سوملینک چهارماخلاق از منظری دیگر از…

جغرافیای تنهایی

مقاله‌ای از دکتر محمود مقدسی درباره فلسفه تنهایی، برگرفته از وب‌سایت و مجله‌ی «نگاه آفتاب»   همه‌ی ما تجربه‌ی تنهایی را داشته‌ایم. گاه از آن گریخته‌ایم و گاه به آن…