جنسیت و معنای زندگی

انسان، موجودی بی‌جنسیت نیست و وقتی از معنای زندگی‌ او صحبت می‌کنیم، نمی‌توانیم تجربه‌‌اش از زنانگی یا مردانگی را نادیده بگیریم.

زنی که با زنانگی خود آشتی نیست، بی‌تابیِ مدامی را با خود دارد و مردی که زیر فشارِ مرد بودن، احساس استیصال می‌کند، فرصت یک زندگی معنادار را تا حد زیادی از دست می‌دهد.

امّا به آثار مرتبط با معنای زندگی نگاه کنید. انگار همگی برای انسانی خنثی و بی جنسیت نوشته شده‌اند. ولی چنین نیست‌. برای ما آدم‌های واقعی، مواجهه با مر‌گ و تنهایی هم به زن یا مرد بودن گره می‌خورد.

باید پای جنسیت را به بحث‌های معنای زندگی باز کرد و پرسید زن یا مرد بودن چه معنایی برای من دارد؟ آیا خودم را به عنوان یک زن یا یک مرد دوست دارم؟ در کنار چه کسانی و در چه موقعیت‌هایی آن زن یا مردی هستم که دلم می‌خواهد؟ چقدر به دلیل زن بودن یا مرد بودنم احساس تنهایی و درماندگی می‌کنم؟ چقدر جنسیتم را با سایر اجزای بودنم آشتی داده‌ام؟ چقدر با بدنم به عنوان یک زن یا یک مرد کنار آمده‌ام و … .

این پرسش‌ها بیش از آنی که فکرش را می‌کنیم با پرسش از معنای زندگی گره‌ خورده‌اند.

اشتراک گذاری

نوشتهٔ قبلی
دو روایت از مراحل سوگ
نوشته‌ی بعدی
آمادگی روانی
edit_square

آثار دیگر

روان‌کاوی به روایت مدرسهٔ دوباتن

دسته بندی: آثار | کتاب ها نویسنده: آلن دوباتن مترجم: محمود مقدسی ناشر: کرگدن سال انتشار: ۱۴۰۲ خرید کتاب: لینک اوللینک دوملینک سوملینک چهارمتقریباً همۀ ما، از وقتی که به…

کتاب «درآمدی جدید به روان‌شناسی اخلاق»

دسته بندی: آثار | کتاب ها نویسنده: والری تیبریاوس مترجم: محمود مقدسی ناشر: انتشارات آسمان خیال سال انتشار: ۱۴۰۱ خرید کتاب: لینک اوللینک دوملینک سوملینک چهارماخلاق از منظری دیگر از…

جغرافیای تنهایی

مقاله‌ای از دکتر محمود مقدسی درباره فلسفه تنهایی، برگرفته از وب‌سایت و مجله‌ی «نگاه آفتاب»   همه‌ی ما تجربه‌ی تنهایی را داشته‌ایم. گاه از آن گریخته‌ایم و گاه به آن…