اعتراض می‌کنم تا باشم

برچسب ها:  اوضاع ایران سیاست مسائل اجتماعی

امروز دیگر شاید بتوان از “نیاز به اعتراض کردن” صحبت کرد. به این معنا که بسیاری از ما، فارغ از دلایل عینی و اخلاقی، نوعی ضرورت روان‌شناختی را هم برای اعتراض کردن در درونمان حس می‌کنیم. امروز در شرایطی زندگی می‌کنیم که تاب‌آوری روان‌شناختی‌مان در گرو نوعی از عاملیت داشتن و اعتراض کردن است.

وقتی دیگر نمی‌توانیم بسیاری از کارها را برای رشد، شکوفایی و یک زندگی معنادار انجام بدهیم، زمانی که فاعلیت‌مان در اغلب عرصه‌های زندگی، مچاله‌ و بی‌رمق شده است، و زمانی که حتی ایده‌هایی از جنس پذیرش و کنارآمدن هم بیش از اندازه ناکارآمد شده‌اند، برای گرفتار نشدن به درماندگی و برای زنده‌ماندن، چاره‌ای جز اعتراض‌کردن باقی نمی‌ماند.

به تعبیر دیگر، من اعتراض می‌کنم تا باشم چون در غیر این صورت، انفعالی فراگیر من را از پا خواهد انداخت. امروز هر کدام از ما حتی گاهی فارغ از دغدغه‌ی نتیجه به دنبال راهی برای اعتراض کردن می‌گردیم. این حقیقتی است که حکمرانان تمایلی به دیدنش ندارند.

امروز دیگر اعتراض برای بخش‌های زیادی از جامعه نه یک انتخاب اخلاقی، سیاسی یا قهرمانانه که راهی برای بقای روانی و فرونپاشیدن است و تا زمانی که واقعیت زندگی در ایران همین است، چنین نیازی با سرکوب کردن از میان نخواهد رفت.

اشتراک گذاری

نوشتهٔ قبلی
دانشجویان ابزار سیاست نیستند، راوی بخشی از حقیقت‌اند
نوشته‌ی بعدی
بدن‌ها فراموش نمی‌کنند
edit_square

آثار دیگر

روان‌کاوی به روایت مدرسهٔ دوباتن

دسته بندی: آثار | کتاب ها نویسنده: آلن دوباتن مترجم: محمود مقدسی ناشر: کرگدن سال انتشار: ۱۴۰۲ خرید کتاب: لینک اوللینک دوملینک سوملینک چهارمتقریباً همۀ ما، از وقتی که به…

کتاب «درآمدی جدید به روان‌شناسی اخلاق»

دسته بندی: آثار | کتاب ها نویسنده: والری تیبریاوس مترجم: محمود مقدسی ناشر: انتشارات آسمان خیال سال انتشار: ۱۴۰۱ خرید کتاب: لینک اوللینک دوملینک سوملینک چهارماخلاق از منظری دیگر از…

جغرافیای تنهایی

مقاله‌ای از دکتر محمود مقدسی درباره فلسفه تنهایی، برگرفته از وب‌سایت و مجله‌ی «نگاه آفتاب»   همه‌ی ما تجربه‌ی تنهایی را داشته‌ایم. گاه از آن گریخته‌ایم و گاه به آن…