صبر و ترمیم

گاهی مشکلِ بزرگی را حل می‌کنیم و گاهی از پسِ هضمِ یک اتفاق ساده بر نمی‌آییم. خیلی وقت‌ها، مسئله خودِ آنچه اتفاق افتاده نیست، بلکه این ما هستیم که در آن روز، در آن ساعت یا در آن زمان خاص، ناتوان از حل مسئله‌ایم.

خیلی وقت‌ها ته‌کشیدن، بی‌میلی، خستگی، کلافگی، ترس، شرم، وسواس یا اضطراب ما است که حل یک مسئله را دشوار می‌کند وگرنه اگر در روز خوبمان با همان اتفاق روبه‌رو می‌شدیم، خیلی راحت از پس آن بر می‌آمدیم و به راحتی مشکل را حل می‌کردیم.

به عصرهای جمعه، ساعت‌های دیروقتِ آخرِ شب، لحظات بیماری، موقعیت‌های اضطراب و تردید، لحظاتِ دل‌شکستگی، روزهای سوگ، زمان‌های تنهایی طولانی و … فکر کنید. این‌ها و لحظاتی از این دست، زمان‌هایی هستند که ما ناتوان‌تر و شکنند‌ه‌تر از آنیم که بتوانیم مسئله‌ای حل کنیم.

باید این زمان‌ها و گذرا بودنشان را به رسمیت بشناسیم و به خودمان فرصت بدهیم. باید بتوانیم بدون قضاوت بگذاریم این لحظات بگذرند، آن‌ها را به پایِ بزرگی مشکل یا ناتوانیِ همیشگی خودمان نگذاریم و اگر لازم بود از دیگری کمک بگیریم. باید یادمان باشد ‌‌‌که گاهی برای حل مسئله، به جای درگیر شدن با آن صبر کنیم و فرصت ترمیم شدن به خودمان بدهیم. آن‌گاه همان مسئله دشوار برایمان قابل حل خواهد شد.

 


لینک پست در تلگرام

اشتراک گذاری

نوشتهٔ قبلی
غمی نابه‌هنگام و آشنا
نوشته‌ی بعدی
آدم اخلاقیِ شجاع و واقع‌بین چگونه فکر می‌کند؟
edit_square

آثار دیگر

روان‌کاوی به روایت مدرسهٔ دوباتن

دسته بندی: آثار | کتاب ها نویسنده: آلن دوباتن مترجم: محمود مقدسی ناشر: کرگدن سال انتشار: ۱۴۰۲ خرید کتاب: لینک اوللینک دوملینک سوملینک چهارمتقریباً همۀ ما، از وقتی که به…

کتاب «درآمدی جدید به روان‌شناسی اخلاق»

دسته بندی: آثار | کتاب ها نویسنده: والری تیبریاوس مترجم: محمود مقدسی ناشر: انتشارات آسمان خیال سال انتشار: ۱۴۰۱ خرید کتاب: لینک اوللینک دوملینک سوملینک چهارماخلاق از منظری دیگر از…

جغرافیای تنهایی

مقاله‌ای از دکتر محمود مقدسی درباره فلسفه تنهایی، برگرفته از وب‌سایت و مجله‌ی «نگاه آفتاب»   همه‌ی ما تجربه‌ی تنهایی را داشته‌ایم. گاه از آن گریخته‌ایم و گاه به آن…