سرخوردگی و جستجوی راه‌های تازه (به بهانه‌ی سالروز راهپیمایی ۲۵ خرداد)

برچسب‌ها:  اوضاع ایران ، سیاست ، مسائل اجتماعی

بعد از ۸۸ خیلی از ما دیگر آدمِ فعالیت سیاسی نبودیم. بخشی از آن به سن‌وسالمان بر می‌گشت، بخشی به ناامیدیمان و بخشی هم به بی‌میلی‌مان به قدرت و دولتی که تقریباً کار خاصی نمی‌شد با آن کرد.

اما دلیل دیگری هم وجود داشت. سرخوردگی سیاسی، ما را متوجه امرِ اجتماعی کرده بود. گمانم هر سرکوبی از این دست، چنین تحولی را در بخش‌هایی از جامعه دامن می‌زند. می‌بینی امیدت به سیاست مسیرِ پرپیچ و خم و گنگی دارد که یا کار تو نیست یا در ساختارِ از همه سو بسته راه به جایی نمی‌برد یا چون بسترش آماده نیست، کمی آن‌طرف‌تر زمین‌گیر می‌شود. برای همین توش و توانت را می‌بری سمت جای دیگری. جایی که همچنان می‌شود کاری در آن کرد، جایی که در هر صورت ثمری دارد، جایی که تغییراتش دیرپاتر است. برای همین، شدیم آدمِ فعالیتِ اجتماعی و فرهنگی. زمینِ بازی‌مان را عوض کردیم. همان آدم‌ها بودیم، با همان دغدغه‌ها، اما حالا امیدمان را از سیاست بریده بودیم و به فرهنگ و جامعه بسته بودیم.

کار درستی بود؟ ثمر داد؟ آیا چاره‌ای غیر از آن نبود؟ این روزها که نگاه می‌کنم، می‌بینم هرچند کم و آرام‌آرام اما اثر داشت. ما فکر، جمع، شبکه، همبستگی اجتماعی و … نیاز داریم. شروع کردیم به ساختنش. همه این‌ها به کنار، حداقلش این بود که امثالِ من را از غرق شدن در ناامیدی نجات داد. همین ایده که همچنان می‌شد کاری کرد، امیدبخش بود.

هرچه هست، ۸۸ کسی مثل من را بدجوری تکان داد. ایده‌ی هرگونه اتوپیا را برای همیشه از سرم انداخت و این را به من آموخت که در فهمم از سیاست تردید کنم و در جست‌وجوی آرمانی برای معنادار کردن زندگی‌ام، کارِ کوچک و پیوسته کردن را تمرین کنم.

اشتراک گذاری

نوشتهٔ قبلی
نامرئی بودن
نوشته‌ی بعدی
آیا همه‌اش همین بود؟ ترسیدن و ترسیدن و مردن؟
list

آخرین مطالب

فیلم «Close»

نام فیلم: Close (نزدیک) (۲۰۲۲) فیلمی زیبا و عمیق از دوستی دو نوجوان. لئو و رمی سیزده ساله تعطیلات تابستانی طولانی را در صمیمیت معصومانه می‌گذرانند، اما در سال تحصیلی،…

فیلم «Dogville»

نام فیلم: Dogville فون‌تریه در این فیلم، رفتارهای تمامیت‌خواهانه‌ و منفعت‌طلبانه‌ی انسان را بی‌رحمانه کنکاش کرده و به تصویر می‌کشد. او به کاراکترهایش فرصت بی‌رحمی و قصاوت در حق دیگری…

فیلم «مُهر هفتم»

“مُهر هفتم” (The Seventh Seal)، اثری بی‌همتا از کارگردان معناگرای سوئدی، “اینگمار برگمان” است. فیلم در مورد یک شوالیه است که در کنار ساحلی به تنهایی مشغول بازی کردن شطرنج…

فیلم «کشتن مرغ مقلد»

نام فیلم: کشتن مرغ مقلد داستان: داستان در شهر کوچکی اتفاق می‎افتد، و از نگاه دختر یک وکیل سفیدپوست روایت می‌شود که دفاع از جوان سیاه‌پوستی را به عهده گرفته…

فیلم «Whiplash»

نام فیلم: Whiplash داستان: پسری در راه رسیدن به موفقیت در زمینه‌ی موسیقی (به‌عنوان یک درامر)، با استادی سخت‌گیر و خشن روبه‌رو می‌شود، که با فشار آوردن و ایجاد انگیزه‌ی…